خانه > صفحه > دکتر غلامی: تربیت نسل آینده مهم ترین وظیفه دانشگاه‌هاست

دکتر غلامی: تربیت نسل آینده مهم ترین وظیفه دانشگاه‌هاست  عادی
در تاريخ : شهریور ۱۳, ۱۳۹۷ | ساعت : ۵:۰۷ ب.ظ

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد؛ اگر هدف اصلی دانشگاه‌ها را ترببت نسل آینده کشور بدانیم، این امر مهمتر از موضوع های آموزشی تلقی خواهد شد.

دکتر منصور غلامی در شصت و دومین گردهمایی معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور که در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: تقارن این نشست با حکم روز گذشته مقام معظم رهبری در خصوص انتصاب حجت‌الاسلام مصطفی رستمی به عنوان مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها را به فال نیک می‌گیریم. با توجه به اینکه حجت‌الاسلام رستمی عضو هیات علمی دانشگاه است ان شاءالله تغییر اساسی و خوبی در نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها ایجاد خواهد شد.
او افزود: هر چند که حجت‌الاسلام محمدیان (مسئول پیشین نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها) پوشش خوبی را در تمامی دانشگاه‌های کشور درباره فعالیت‌ نهادهای نمایندگی ولی فقیه داشتند، امیدوارم این امر در دوران مدیریت تازه هم استمرار یابد و به فعالیت‌های فرهنگی نگاه ویژه‌ای صورت گیرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد:‌ فضای دانشگاه‌ها در سال گذشته آرام و بانشاط بود چرا که تشکل‌های دانشجویی، کانون‌ها و انجمن‌ها فعالیت‌های جامع و گسترده‌ای داشتند. امیدواریم امسال هم این فعالیت‌ها با حمایت‌های لازم توسعه پیدا کند.
غلامی اظهار کرد: حمایت از فعالیت‌های دانشجویی یکی از دستورالعمل‌های سال جاری به مدیران دانشگاه‌هاست.
او با انتقاد از حضور کمرنگ اعضای هیات علمی دانشگا‌ه‌ها در فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی، عنوان کرد:‌ متاسفانه استادان دانشگاهی حضور جدی و پررنگی در این فعالیت‌ها ندارند. این در حالی است که شمار زیادی از استادان جوان هستند و می‌توانند کمک‌حال دانشگاه‌ها باشند.
غلامی ادامه داد:‌ لازم است باید و نبایدهای ظریفی را در مسائل فرهنگی با استادان دانشگاه به ویژه آنها که تجارب بیشتری دارند در میان گذاشت و در تصمیم‌گیری‌ها از آن استفاده کرد. لذا به این موضوع، توصیه و تاکید ویژه‌ای دارم.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: باید از ظرفیت کارمندان دانشگاه‌ها در کانون‌های دانشجویی و انجمن‌ها استفاده بیشتری کرد. کارمندان دانشگاه‌ها بدنه خدمات‌دهی به دانشجویان به شمار می آیند و باید ظرافت‌های لازم را در کار آنها دید و ارزیابی مناسبی از این خدمات ‌دهی داشت تا برخی امور اصلاح شود.
غلامی اظهار کرد: ‌اگر هدف اصلی دانشگاه‌ها را تربیت نسل آینده کشور بدانیم، این امر مهم‌تر از موضوع های آموزشی تلقی خواهد شد.

ضرورت یکپارچه سازی فعالیت معاونت‌های دانشگاهی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری توضیح داد: سازمان امور دانشجویان باید حضور جدی‌تری در کنار دانشجویان داشته باشد و خدمات فوق برنامه دانشجویان را از خدمات عادی دانشجویی، خوابگاهی و سراها جدا دانست، ضمن اینکه تلاش‌های معاونان فرهنگی – اجتماعی و دانشجویی باید یکپارچه‌سازی شود.
غلامی تاکید کرد:‌ با اینکه در سال‌های اخیر خدمات بسیار خوبی در بخش سراهای دانشجویی ارائه شده است اما نباید فقط خود را معطوف به بیان این خدمات کنیم.
او افزود:‌ شرایط سال جاری ارتباطات منظم و هدفمند دانشگاه‌ها با سازمان امور دانشجویان را می‌طلبد تا خدمات دانشجویی و افزایش کیفیت غذاها و خوابگاه‌ها و سراهای دانشجویی افزایش یابد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: در شروع سال تازه تحصیلی باید دانشجویان نو ورود را با همه خدمات و سرویس‌های دانشجویی آشنا کرد. اگر امید به آینده، به دانشجویان تزریق شود، نگرانی آنها کاهش می‌یابد و منجر به افزایش کیفیت فعالیت دانشجویان می‌شود؛ در نتیجه، فضای تازه ای در آموزش و تحقیقات کشور ایجاد خواهد شد.

در تاريخ : شهریور ۱۳, ۱۳۹۷ | ساعت : ۵:۰۷ ب.ظ