خانه > صفحه > پویایی برنامه‌های فرهنگی در واحدهای دانشگاهی با کیفی سازی نشریه های دانشجویی

پویایی برنامه‌های فرهنگی در واحدهای دانشگاهی با کیفی سازی نشریه های دانشجویی  عادی
در تاريخ : شهریور ۱۱, ۱۳۹۷ | ساعت : ۱۱:۴۲ ق.ظ

یکی از بهترین نمونه‌های برنامه‌های فرهنگی در محیط های دانشجویی، فعال بودن نشریه های دانشجویی است؛ یعنی اگر دانشگاهی از نشریه های دانشجویی برخوردار نباشد از یک فعالیت مهم فرهنگی محروم است. بنابراین برای اینکه دانشجویان صاحب قلم و اندیشه به فعالیت‌های بیشتر در عرصه فرهنگی و اجتماعی ترغیب شوند و افکار و ایده‌ها و اندیشه‌های نو و جدید خود را در قالب نشریه به اطلاع افکار عمومی برسانند، مسئولان معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تصمیم گرفتند درکنار برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت و بلندمدت برای دانشجویان اهل قلم، جشنواره نشریه های دانشجویی برگزیده‌ کشوری را هم برگزار کنند. در نتیجه تصمیم گرفته شد پیش از اختتامیه جشنواره، دوره‌ آموزشی به میزبانی واحد قائمشهر برگزار شود.
در همین راستا ستادی متشکل از مدیران و متولیان فرهنگی واحد تشکیل دادیم و دوره آموزشی سراسری را برای بیش از ۴۰۰ نفر از دانشجویان صاحب نشریه در قالب چندین نشست علمی، کارگاه و برنامه حاشیه‌ای که مرتبط با اصل برنامه بود، برنامه‌ریزی کردیم. همچنین افتتاحیه و اختتامیه برنامه هم به‌ صورت باشکوه برگزار شد و مورد استقبال قرار گرفت. همچنین استادان برجسته‌ای از سراسر کشور دعوت شدند تا در موضوع های مختلف، دانشجویان را با نحوه اداره نشریه، روزنامه‌نگاری، نحوه تهیه خبر، ‌نحوه تحلیل سیاسی مسائل روز و غیره آشنا کنند. در پایان، دانشجویان برگزیده را معرفی و از آنان تقدیرکردیم.
دانشجویانی که در این برنامه فرهنگی شرکت داشتند، در حقیقت فعالان فرهنگی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور و صاحبان نشریه های دانشجویی هستند. البته عموم این دانشجویان منتخب، عضو شورای مرکزی تشکل‌های دانشجویی، کانون‌های مذهبی و هیات های‌ دینی یا بسیج دانشجویی هستند که در سطح دانشگاه‌ها و واحدهای دانشگاهی خود، از فعالان فرهنگی به شمار می‌آ‌یند.
باتوجه به اینکه یکی از اهداف ما ایجاد ‌انگیزه در دانشجویان حاضر در برنامه برای ارتقای سطح کیفی آنها در نشریه های دانشجویی بود؛ این برنامه می‌توانست خیلی تاثیرگذار باشد. از سوی دیگر از اهداف مهم ما از برگزاری برنامه، این بود که بتوانیم در قالب دوره آموزشی کمک کنیم محتوای نشریه های دانشجویی بیشتر و بهتر شود. همچنین هدف دیگر ما از برگزاری برنامه مزبور این بود که مدیران مسئول و سردبیران نشریه های دانشجویی را به شکلی توانمندسازی کنیم تا با مدیریت و نظارت آنها، مطالب مندرج در نشریه ها به صورت کپی‌برداری شده و غیر تولیدی منتشر نشود و فعالان نشریه به این باور برسند که نباید صرفا مطالب مطبوعه خود را از رسانه‌های دیگر جمع‌آوری کنند؛ بلکه باید مقید به این باشند که حتما مطالبشان تولیدی ‌باشد تا از این طریق بتوانند تاثیرگذار و جریان‌ساز باشند. این موضوع باعث تولید و ایجاد ایده‌های نو می‌شود و با فراهم‌آوری محتوای درست رسانه‌ای می‌توانند به ارتقای سطح فرهنگی، علمی، اجتماعی و سیاسی مخاطبان خود بیشتر و بهتر کمک ‌کنند. ادامه این دوره آموزشی، در قالب جشنواره برگزیدگان نشریه های دانشجویی، در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، آبان امسال برگزار خواهد شد.
مدرسان این دوره، استاد تمام دانشگاه‌های معتبر مثل واحد علوم و تحقیقات، تهران، شهید بهشتی، دانشگاه علامه‌ طباطبایی و برخی از اهالی رسانه کشور بودند. در این دوره، حجت‌الاسلام دکتر ابراهیم کلانتری معاون محترم دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر حمیدرضا مقدم‌فر مشاور محترم رئیس هیات امنا و موسس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر رضا نصیری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی، در کنار دانشجویان حضور داشتند و دانشجویان از دانش علمی این مسئولان هم بهره‌مند شدند. براساس نظرسنجی که بعد از برنامه انجام شد، بیش از ۸۰ درصد شرکت‌کنندگان از محتوا، استادان و متون آموزشی دوره، ابراز رضایت کردند و درخواست تداوم این دوره‌های آموزشی را در آینده داشتند.

سیدحسین ابراهیمیان – رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

در تاريخ : شهریور ۱۱, ۱۳۹۷ | ساعت : ۱۱:۴۲ ق.ظ