خانه > صفحه > دکتر مقدم‌فر: امروز دنیای اسلام به تحول دانشگاه آزاد اسلامی نیاز دارد

دکتر مقدم‌فر: امروز دنیای اسلام به تحول دانشگاه آزاد اسلامی نیاز دارد  عادی
در تاريخ : شهریور ۶, ۱۳۹۷ | ساعت : ۱:۰۹ ب.ظ

مشاور فرهنگی رئیس هیات مؤسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نمی‌تواند سکولار باشد و مهم‌ترین نقطه عزیمتش اسلامی شدن است؛ منتها اسلامی شدن دانشگاه سال‌هاست در حد شعار باقی مانده است.

دکتر حمیدرضا مقدم‌فر در چهاردهمین همایش معاونان آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی که به میزبانی واحد تبریز برگزار شد، اظهار کرد: تغییر مدیریت در دانشگاه آزاد اسلامی انتظار تحول و تغییر روبه جلو را در جامعه ایجاد کرده است. نخبگان و جامعه علمی بعد از حضور دکتر ولایتی و مدیران جدید انتظار دارند دانشگاه بتواند ظرفیت‌هایی برای آن‌ها ایجاد کند.
او با طرح این پرسش که دانشگاه در چه جایگاهی قرار دارد، عنوان کرد: در نظام اسلامی هر تغییر و اقدام بزرگی بر دو مبنا استوار است؛ نخست تحقق بعد نرم‌افزاری یعنی اسلامیت مبتنی ‌بر نگاه امام راحل و مقام معظم رهبری و دوم از بعد سخت‌افزاری یعنی مردم‌گرایی و کمک به آبادانی دین و دنیای مردم که مراکز آموزشی کشور نسبت به هر دو بعد مکلف و موظف هستند.
مشاور فرهنگی رئیس هیات مؤسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: به همین دلیل دانشگاه آزاد اسلامی نباید سکولار باشد بنابراین مهم‌ترین نقطه عزیمتش اسلامی شدن است؛ منتها اسلامی شدن دانشگاه سال‌هاست در حد شعار باقی مانده است.
مقدم‌فر با تاکید بر لزوم تحول در دانشگاه، خاطرنشان کرد: در حال حاضر امید رهبر معظم انقلاب، مومنان و نخبگان کشور متوجه دانشگاه آزاد اسلامی است.
او یادآور شد: مقام معظم رهبری مراحل پنج‌گانه‌ای برای رسیدن به تمدن اسلامی ترسیم کرده‌اند که عبارتند از تشکیل انقلاب اسلامی، نظامی اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و در نهایت تمدن اسلامی.
مشاور فرهنگی رئیس هیات مؤسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر در مرحله دولت‌سازی اسلامی قرار داریم، افزود: دانشگاه براساس مبانی دین باید از مرحله جامعه اسلامی تا رسیدن به تمدن اسلامی نقش پررنگی ایفا کند.
مقدم‌فر تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل خاصیت ذاتی، نه حق دارد، نه می‌تواند نسبت به تحول بی‌تفاوت باشد.
او با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب هدف تحول را پیشرفت دائم می‌دانند، توضیح داد: در مسیر تعالی باید حرکت کرد. سال‌هاست مطالبه اسلامی شدن دانشگاه‌ها مطرح می‌شود. امروز دنیای اسلام امروز منتظر است تا دانشگاه آزاد اسلامی در این مسیر به هدف نهایی که همان دانشگاه اسلامی است دست یابد.
مشاور فرهنگی رئیس هیات مؤسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه در ادبیات رهبری، انقلابی بودن در راس شاخصه‌های تحول تعریف می‌شود، ادامه داد:‌ ایشان همواره از انقلابی بودن به عنوان ویژگی تحول یاد می‌کنند. حدود پنج سال رهبر معظم انقلاب، مکرر نهادها و اشخاص را دعوت به انقلابی‌گری و حرکت انقلابی می‌کنند. امروز در شرایطی هستیم که دشمنان القا می‌کنند کار انقلاب تمام است و نقطه کانونی هدف‌شان در عملیات روانی این است که انقلاب را در حال فروپاشی نشان دهند.
مقدم‌فر با بیان اینکه انقلابی‌گری درهم‌تنیدگی عقل و دین است، اضافه کرد: ترکیب عقل و دین منتج به آبادانی دنیا و آخرت، کمک به مردم می‌شود و در یک کلام انقلابی‌گری یعنی جوشش وحی در پرتو عقل و دین.
او با اشاره به شهدای هسته‌ای و دانشمندانی که جان خود را در عرصه‌های علمی و ارزش‌های انقلابی کشور از دست داده‌اند و همچنین درخشش دانشمندان در حوزه‌های علم و فناوری کشور، یادآور شد: افرادی مانند حسن تهرانی‌مقدم و شهید آوینی الگوهای انقلابی بودند که همواره حرکت روبه جلو داشتند. دکتر طهرانچی نیز شهید زنده عرصه علمی است که برای ما حجت است. دانشگاه آزاد اسلامی باید محل تربیت این‌گونه شخصیت‌ها و افراد باشد.
به گزارش خبرنگار آنا، مشاور فرهنگی رئیس هیات مؤسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه صرف ارائه خدمات آموزشی هدف والایی برای دانشگاه آزاد اسلامی به شمار نمی آید، تاکید کرد: این دانشگاه باید به آرمان‌های انقلاب وفادار و گره‌گشای مشکلات مردم باشد. کارآمدی برای نظام و تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت باید گفتمان اصلی دانشگاه آزاد اسلامی باشد.
مقدم‌فر با بیان اینکه فضای حاکم بر دانشگاه باید انقلابی و فرهنگی باشد، عنوان کرد: فضای انقلابی یعنی فضای شور و هیجان. وقتی تراز دانشگاه ارتقا می‌یابد که این شور و هیجان در جای جای دانشگاه تجلی یابد.
او با اشاره به این نکته که اعضای یعنی علمی دانشگاه آزاد باید انقلابی و متعهد باشند، خاطرنشان کرد: در این چنین فضایی است که دانشجو و استاد احساس هویت می‌کنند.
مشاور فرهنگی رئیس هیات مؤسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: پس از تغییرات مدیریتی اخیر در دانشگاه آزاد اسلامی دکتر ولایتی همواره تحت فشار و هجمه‌های رسانه‌ها قرار داشتند اما ایشان با روحیه تحول‌خواهی ایستادند و از مبانی انقلاب دفاع کردند و هزینه دادند.
مقدم‌فر ادامه داد: دکتر ولایتی قبل‌از اینکه دیپلمات و عنصر سیاسی مهم برای نظام باشند شخصی متدین و انقلابی است. تحول هزینه دارد که بیشترین هزینه‌ها را تاکنون دکتر ولایتی متحمل شده است.
او با بیان اینکه انتظار از دانشگاه آزاد اسلامی بیش از آن چیزی است که در این یک سال رخ داده است، افزود: باید جهش کرد و امروز دنیای اسلام به تحول دانشگاه آزاد اسلامی نیاز دارد.

در تاريخ : شهریور ۶, ۱۳۹۷ | ساعت : ۱:۰۹ ب.ظ