خانه > صفحه > دکتر ولایتی: دانشگاه آزاد اسلامی پیشتاز تالیف کتاب باشد

دکتر ولایتی: دانشگاه آزاد اسلامی پیشتاز تالیف کتاب باشد  عادی
در تاريخ : شهریور ۶, ۱۳۹۷ | ساعت : ۱۱:۰۶ ق.ظ

رئیس هیات‌ موسس و هیات ‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی، تاکید کرد: «این دانشگاه می‌تواند با مشارکت حوزه‌های علمیه در علوم انسانی اسلامی پیشگام باشد و این همکاری منجر به تالیف کتب می‌شود.»

دکتر علی ‌اکبر ولایتی در چهاردهمین همایش سراسری معاونان آموزشی و شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان ‌شرقی با بیان اینکه ممکن است سوال شود که ما از یک‌سال و نیم گذشته به‌دنبال چه هستیم، گفت: «در گام اول، برنامه ما تسهیل مسیر دانشگاه آزاد اسلامی است، البته مسیری که از قبل وجود داشت خوب بود، اما مطلوب نبود، هرچند خدماتی را که دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون در حوزه آموزش عالی داشته نمی‌توان فراموش کرد.»
او با بیان اینکه اکنون دانشگاه آزاد اسلامی به ‌جایی رسیده که کمیت باید تبدیل به کیفیت شود، خاطرنشان کرد: «مقدمه تبدیل کیفیت آغاز تغییر در دانشگاه آزاد اسلامی بود که ظرف یک ‌سال گذشته تحولات در این دانشگاه صورت گرفت.این تحولات اما مطلوب و نهایی نیست.»
ولایتی با اشاره به حضور افراد برجسته و با سابقه علمی در راس مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: «تمامی اعضای هیات‌ رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی استادتمام هستند و چنین مجموعه مدیریتی در موسسه های آموزش عالی از زمان راه‌اندازی دارالفنون تاکنون کمتر وجود داشته است.»
او با بیان اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی شورای مشورتی تشکیل شده و موضوع ها با دقت بررسی می شود، ادامه داد: «معاونان دانشگاه آزاد اسلامی، همه افراد شناخته‌شده، متدین و انقلابی هستند و ما قدردان این نعمت الهی هستیم که چنین جمعی در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته است.»
رئیس هیات ‌موسس و هیات ‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: «همان‌طور که اشاره شد، ما باید همواره در حرکت باشیم؛ چراکه حیات دانشگاه آزاد اسلامی به حرکت آن بستگی دارد و توقف به‌ معنای مرگ است. قرار ما در دانشگاه آزاد اسلامی بر این است که دائم در حال حرکت و پیشرفت و هر سال نسبت به سال گذشته بهتر باشیم.»
ولایتی در تبیین معنای تحول در دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: «تحول به‌ معنای خروج از روزمرگی است. تحول در دانشگاه آزاد اسلامی باید منجر به پژوهش و ابداع در رسیدن به درجه اجتهاد در حوزه‌های تخصصی شود.»
رئیس هیات‌ موسس و هیات ‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر لزوم تالیف کتاب از سوی اعضای هیات‌ علمی و محققان دانشگاه آزاد اسلامی، توضیح داد: «یکی از مواردی که در هیات ‌ممیزه ارتقای اعضای هیات‌علمی باید مورد توجه قرار گیرد، موضوع تالیف کتاب است. متاسفانه به این موضوع توجه کمتری شده و فعالیت اعضای هیات ‌علمی بیشتر به سمت نوشتن مقاله و ترجمه کتب رفته و در نتیجه، تالیف کتاب به حاشیه رفته است، بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی باید در تالیف کتاب پیشتاز باشد.»
او با انتقاد از وضعیت فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی در دوره‌های گذشته، یادآور شد: «متاسفانه وضع فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی مطلوب نبود و اکنون بهتر شده، اما همچنان به آنجایی که باید باشد، نرسیده و جای کار دارد.»
ولایتی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید تقویت‌کننده هویت اسلامی و ایرانی باشد، گفت: «ظاهرا تاکنون کتابی درباره هویت اسلامی و ایرانی تالیف نکرده‌ایم. می‌توان در این زمینه کتاب‌هایی تالیف کرد و «هویت» به‌گونه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی تدریس شود که در دانشجویان احساس همبستگی دینی و ملی وجود داشته باشد.»
او با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید موید کشور، عقیده، اسلام و انقلاب باشد، اضافه کرد: «پیشنهاد می شود هر استان یکی از افراد صاحب‌نام خود را به ‌عنوان امیر فرهنگی معرفی کند تا همه واحدها فعالیت‌های فرهنگی خود را زیر نظر این شخصیت فرهنگی پیش ببرند و بتوانیم مشعل دار احیای تمدن اسلامی باشیم.»

در تاريخ : شهریور ۶, ۱۳۹۷ | ساعت : ۱۱:۰۶ ق.ظ