خانه > صفحه > نگاه متفاوت دانشگاه آزاد اسلامی به نشریه های دانشجویی

نگاه متفاوت دانشگاه آزاد اسلامی به نشریه های دانشجویی  عادی
در تاريخ : شهریور ۳, ۱۳۹۷ | ساعت : ۱۲:۳۹ ب.ظ

واحد قائمشهر با برگزاری نخستین دوره تخصصی، آموزشی و بصیرتی نشریه های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در نظر دارد با آموزش دانشجویان، کیفیت این نشریه ها را بیش از پیش بالا ببرد.

نشریه دانشجویی همیشه یکی از ارکان اصلی فعالیت دانشجویی به شمار می آید؛ رکنی که علاوه‌ بر اهمیت بالا در بحث اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به دانشجویان، برای این قشر از جامعه دارای جذابیت است. شاید هم بتوان این‌گونه گفت که جمعیت زیادی از دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف با این مقوله در ارتباط هستند و هر دانشگاه نیز نشریه خاص خود را دارد؛ البته اگر دانشگاهی هم چندین نشریه فعال داشته باشد، سمت‌وسوی هرکدام از آنها با یکدیگر متفاوت است و همین مولفه باعث جذابیت و رقابت میان آنها می‌شود.
اهمیت نشریه های دانشجویی برای معاونت فرهنگی وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان به‌ اندازه ای است که هرساله جشنواره نشریه های دانشجویی از سوی آنها برگزار می‌شود؛ جشنواره‌ای که هرچند در بخش‌های مختلف نشریه های برتر، آثار برتر و بخش ویژه برپا می‌شود، اما هرساله موضوع بخش ویژه آن متفاوت است و همین امر این بخش را برای شرکت‌کنندگان ویژه‌تر می‌کند.
شاید عمر برگزاری جشنواره نشریه های دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی چندان زیاد نباشد، اما فعالیت حدود ۶۰۰ نشریه در واحدهای مختلف این دانشگاه باعث استقبال بی‌نظیر از برگزاری این جشنواره شده است. زمان نام نویسی برای شرکت در سومین دوره جشنواره نشریه های دانشجویی چندین‌بار تمدید شده و با اینکه اختتامیه دومین دوره جشنواره در نیمه دوم بهمن‌ برگزار شده بود، اما امسال اختتامیه به نیمه سال رسیده است. قرار است سومین دوره این جشنواره، شهریور امسال در واحد شهرکرد برگزار شود؛ جشنواره‌ای که به گفته دکتر رضا نصیری مدیرکل فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی بیش از یک هزار و ۵۰۰ اثر در بخش‌های مختلف نشریه های برتر، آثار برتر و بخش ویژه این دوره از جشنواره، داوری خواهد شد.
نکته قابل توجه درباره سومین دوره جشنواره نشریه های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، انتخاب عناوین فرهنگی برای جشنواره است، موضوعی که نصیری درباره آن به خبرنگار فرهیختگان گفت: امسال عناوین فرهنگی شهدای مدافع حرم، کارآمدی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، کار تمیز فرهنگی که مقام معظم رهبری از آن به‌عنوان آتش به اختیار یاد کردند و چند موضوع مطرح فرهنگی دیگر به عناوینی که از گذشته بوده، اضافه شده است و در اصول کار قرار گرفته‌اند .
البته موضوع قابل اهمیت درباره نشریه های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اینکه این دانشگاه اقدام های خود را فقط به برگزاری جشنواره معطوف نکرده و قرار است علاوه ‌بر برگزاری سومین دوره از این جشنواره، به دانشجویان علاقه‌مند، آموزش‌های لازم نیز داده شود؛ آموزش‌هایی که قطعا به بهبود کیفیت نشریه های کمک شایانی خواهد کرد. به‌عبارت دیگر شاهد حضور دانشجویانی خواهیم بود که در کنار علاقه، علم نگارش را نیز در نشریات دارند، موضوعی که شاید در طول حیات نشریه های دانشجویی در دانشگاه‌ها کمتر به آن توجه شده است.
واحد قائمشهر همان دانشگاهی است که قرار است نخستین دوره تخصصی، آموزشی و بصیرتی نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی را برگزار کند، دوره‌ای که مهدی فلاح معاون دانشجویی و فرهنگی این واحد درباره آن به خبرنگار آنا گفت : نخستین دوره تخصصی، آموزشی و بصیرتی نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور حدود ۴۰۰ نفر از دانشجویان برگزیده از سراسر کشور از سوم تا هفتم شهریور در این دانشگاه برگزار می‌شود.
او افزود: یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های این دوره در کنار اولین‌بودن آن این است که استادان مجرب و باسابقه حوزه روزنامه‌نگاری، کار آموزش به دانشجویان را عهده‌دار هستند. در این بین، اجرای یکی از سیاست‌های مهم حوزه فرهنگی دانشگاه که همان توسعه فعالیت تشکل‌ها و اصناف مختلف دانشجویی در حوزه نشر و گسترش مجلات و نشریه هاست، مدنظر قرار دارد و می‌تواند به ‌مرور زمان به کیفیت هرچه بهتر نشریه های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی منجر شود.

در تاريخ : شهریور ۳, ۱۳۹۷ | ساعت : ۱۲:۳۹ ب.ظ